Motorcykelfilmer ingen bör missa!

Uncategorized

Det är ingen som har undgått att det finns massor av filmer med snabba och häftiga bilar. Men det finns en genre som inte alls har fått lika så mycket uppmärksamhet och det är om där motorcyklar har huvudrollen eller har en stor betydelse för filmen. Det är inte alls svårt att kunna komma på tio olika filmer där huvudrollen har kört en motorcykel, men det är svårare att räkna upp filmer där mc:n har haft en större roll än bara vara ett transportmedel.

Visserligen tar man internet till hjälp och letar efter filmer eller hudvårdsprodukter från Cetaphil och annan information som man söker via en sökmotor. Det är inte speciellt svårt eller hur? För att slippa leta kommer en lista på de filmer man inte bör missa om det är motorcyklar i filmer som är mest intressant att se.

Lista på filmer

Dessa motorcykelfilmerna bör man inte missa och vem vet de kanske överraskar, för att sedan blir en favoritfilm som tåls att se om flera gånger.

On Any Sunday

Är en dokumentärfilm som handlar om motorcykelracing av olika de slag på 1960-talet och det presenteras sporter så som isracing, motorcross, dragbikes och Baja 1000 för att nämna några. Filmen försöker ge svar på frågan – Varför folk tävlar med mc? Vilket filmen lyckas väldigt bra med. Steve McQueen är med i filmen lite varstans eftersom han inte bara gjorde filmer, utan även deltog i olika race. Filmen lanserade 1971.

Dust of Glory

Denna dokumentärfilm är perfekt för den som gillar att köra off-road och handlar om hur det är att köra Baja 1000 som körs i Mexiko. Filmen är fylld av action, härliga människor och känslor som är äkta, dessutom får man se häftiga HD:s och Indian-hojar. Filmen lanserades 2005.

Britttown

Denna film är perfekt för de som gillar brittiska motorcyklar så som Norton, Triumph och BSA. Det snackas skit, mekas med mc:s och framför allt körs hoj. Filmen är fylld med cool och bra musik, äkta känslor för motorcyklar. Filmen lanserades 2008.

Angels Hard as They Come

Filmen handlar om skäggiga och skitiga busar som kör motorcyklar, knarkar, super och lever rövare och då tillsammans med hippies i en håla ute på vissjan. Men det visar sig att hippies och mc-gäng inte har så mycket gemensamt och funkar inte alls ihop. Bland annat är Gary Busey med och det var en av hans tidigaste roller. Filmen är fylld med choppers som har både fishtails och sissys. Det är motorcyklarna som har huvudrollerna i denna klassiker. Filmen lanserades 1971.

Closer To the Edge

Är en dokumentärfilm om en av de motorcykelrace som är mest dödliga – Isle of Man TT. Banan är mycket krävande och intensiv. Filmen tar upp om det verkligen är värt att delta och hur mycket det kan kosta för deltagarna som riskerar sina liv på sina motorcyklar. Dessutom få man reda på hur dedikerad förarna är och hur oddset ser ut för att kunna vara en vinnare. Filmen lanserades 2011.