Sons of Anarchy

Uncategorized

Om man gillar motorcyklar finns det en serie man helt enkelt inte får missa, nämligen Sons of Anarchy, en serie som cirkulerar runt motorcykelgänget med samma namn. Här blandas kärlek och sorg med aldrig sinande spänning och i centrum står motorcyklarna alltid redo att tjäna sina ägare, och redan efter ett avsnitt har man lust att ta lån på freedomfinance för att köpa sin egen motorcykeln.

Serien har fått riktigt höga betyg och ger en insikt i hur det kan vara att tillhöra ett motorcykelgäng, både på gott och ont. Här censureras ingenting, allt visas i sin smärtsamma nakenhet. Lyckorus följs av frustration som följs av rädsla. Man älskar och hatar karaktärerna och plötsligt hatar man karaktärer man tidigare älskat, och tvärtom.

Seriens huvudkaraktär är Jax. klubbens presidents styvson, som vill att klubben ska bli lagligare än vad hans styvpappa Clay önskar. Om storyn till en början verkar någorlunda okomplicerad så förändras det snart då man får veta att Jax pappa dött under mystiska omständigheter och Jax söker svar som tycks variera beroende på vem han frågar.

Snart finner den trettioåriga mannen sig i problem som verkar omöjliga att lösa och mord varvas med hjältedåd tills man inte vet vad man ska tro, tycka eller hoppas på. Familj tycks vara grundpelaren och limmet mellan Jax och den framtid han önskar skapa, men även familjen kan vara förrädisk.

För att återknyta till motorcyklarna i serien så är de många och väldigt olika till utseendet, men det är alltså de klassiska Harley Davidson-cyklarna som fått mest plats. Den som känner för att sticka ut är Linc, som gör en Triumph Bonneville. Men, som sagt, gillar man motorcyklar är det ingen tvekan om att man borde ta en titt på den här serien och spana in de hundratals snygga hojar som glider omkring på vägarna i den fiktiva staden Charming i norra Kalifornien.

Det här är en serie som faktiskt faller de flesta i smaken oavsett ålder, även om de yngsta bör undvika den. Man kan tro att det är en typisk grabb-serie, men det stämmer faktiskt inte, vilket man märker om man tar sig tiden att kolla på den. Även om det myllrar av motorcyklar, som för den delen kan uppskattas av alla kön och de flesta åldrar, så lutar intrigerna varken åt det manliga eller kvinnliga hållet. De är helt enkelt realistiska i den värld serien utspelar sig i, och man finner sig själv sittande bitandes på naglarna och hejandes på sina favoritkaraktärer bara för att sätta i halsen när allt går åt ett helt oförutsägbart håll.

Det är på ett sätt nyckeln till seriens framgång; hur oförutsägbar den kan vara vissa gånger. Man tror sig veta hur det ska sluta, men man har verkligen ingen som helst aning. Och slutet är värt att vänta på, minst sagt.