Chopper Chicks in Zombietown

Motorcyklar

“Chopper Chicks in Zombietown” från 1989 är ett ypperligt exempel på en motorcykelfilm där komedi och skräck smälter samman till underhållning. Denna film blir en liten unik pärla i motorcykelsamlingen då den lite otippat handlar om både zombies, motorcyklar och ett motorcykelgäng bestående av stenhårda tjejer på samma gång. Kvinnor burkar annars mest få antingen rollen som passagerare eller romantiskt intresse i de flesta motorcykelfilmer.

Filmen handlar om motorcykelgänget Cycle Sluts som rullar in i en liten gruvstad

för att få lite vila från det ständiga resandet genom att hänga på barer, slåss och skapa lite härligt kaos. I Zombietown blir det dock lite vildare än tjejerna hade tänkt sig och de får en hord med levande döda efter sig.

Ett annat exempel på motorcykelfilm som kombinerar motorcyklar och zombies är filmen “Biker Zombies” från 2001. Ett gäng galna zombies härjar runt i Detroit på sina motorcyklar och bjuder på en blandad kompott av våghalsigt motorcykelkörande, skräck, komedi och en hel del action. Här är det dock zombies som kör och sätter skräck i vanliga dödliga med sitt meningslösa och blodstänkande övervåld.

nullpoint