Allt du behöver veta för att sälja din motorcykel

Uncategorized

Det kan finnas flera orsaker till varför man bestämmer sig för att sälja sin motorcykel. Kanske är det så att man vill byta upp sig och är på jakt efter en ny, eller så vill man sluta köra och spara in pengar. Vissa väljer också att sälja sin motorcykel för att de inte har råd att ha den kvar. Orsakerna är således väldigt många, men försäljningsprocessen går vanligtvis till på exakt samma sätt.

När du ska sälja din motorcykel finns det en hel del saker som kan vara bra att ha i åtanke, precis som när du ska köpa en ny hoj. Du som säljare kommer till exempelvis att behöva se till så att den potentiella köparen kan provköra motorcykeln innan ett köp, samtidigt som du skyddar dig själv mot stöld eller oseriösa köpare. Här reder vi ut vad som gäller!

Innan försäljning

Innan försäljning bör du se till att fräscha upp motorcykeln så mycket som möjligt. Worksystem erbjuder högkvalitativ bilinredning för bilar, vilket kan höja värdet. Du behöver tänka på precis samma sätt när det kommer till din MC. Om den har några problem så fixar du till dessa innan. Skador på lacken? Se till att åtgärda. Skapa också en annons som är lockande, detaljerad och har snygga bilder.

Under försäljning

Kontrollera alltid köparen innan ni träffas upp. Här är det viktigt att ni inte träffas på en plats som är för enslig och att du alltid följer med i samband med provkörning, t.ex. genom att sitta där bak. Kontrollera vad din försäkring täcker vid en provkörning och uppmuntra köparen att undersöka hojen noga. Ha alla papper och dokument redo, men ge aldrig ut nycklarna innan du har fått en full och komplett betalning. Du bör aldrig gå med på att delar av beloppet betalas senare.

Obs! Använd dig alltid av Transportstyrelsens applikation när det är dags för att registrera ägarbyte.

nullpoint