Köra motorcykel på olika sätt

Uncategorized

Det finns flera roliga sätt att köra motorcykel på. Några av de mest populära sätt att köra motorcykel på i fartfyllda tävlingar och på utmanande banor presenteras här. Läs därför vidare om detta spännande fordon.

1. Speedway

Denna stil görs på en tävlingsbana. Det är den mest kända formen för tävling med motorcykel som görs mellan två lag. Ett lopp av denna typ består av att köra runt banan så snabbt som möjligt. Det speciella med denna sport är att det enligt reglerna inte används någon broms i speedwaymotorcyklar.

2. Enduro

Enduro är en mycket populär motorcykelsport i Sverige. Vanligtvis genomförs loppet ute i det fria fältet på tuff terräng bland träd, vatten och stenar. Loppet genomförs på etablerade rutter där den förare som snabbast når målet utropas till vinnare. Sporten kräver mycket skicklighet och uthållighet.

3. Freestyle

Freestyle Motorcross är en variant motocross där förare gör hopp och trick i luften för att imponera på domare och publik. De kan i sina hopp komma över 10 meter i höjd. Detta gör sporten till en av de mest nervkittlande och riskfyllda sporter. Några av de mest kända tricken är följande:

  • 360 grader,
  • backflip och double backflip,
  • superman,
  • suicide surfer,
  • bikeflip.

Det mest utmanande för föraren är att hålla sig fast i luften för att undvika att trilla av motorcykeln. För denna typ av sport behöver du en speciell motorcykel där priset motsvarar detsamma som att köpa en flott bil. Ta och se denna otroliga sport på kända mästerskap som X Games och Red Bull X-Fighters, alternativt finns även nationella och till och med lokala mästerskap.

4. Motocross

Klassisk motorcross genomförs i slutna tävlingsbanor. I detta format med backar och kurvor får förare verkligen testa sin fysiska styrka och uthållighet. Motorcross kombinerar både hastighet och färdigheter som krävs för att kontrollera en motorcykeln över ojämn terräng. Tävlingar varar mellan 20 och 30 minuter och består av två varv.

nullpoint