Streetracing med Biker Boyz

Motorcyklar

“Biker Boyz” från 2003 är en film som handlar om illegal streetracing med motorcyklar. Filmen skildrar motorcykelklubbar inifrån och ger en glimt av en cool och adrenalinfylld värld full av häftiga tävlingslopp på två hjul i höga farter. På dagtid har huvudkaraktärerna vanliga skrivbordsjobb men på natten samlas de för att tillsammans uppleva farten, musiken och spänningen i form av halsbrytande utmaningar och tävlingar för att behålla såväl respekt som rankning inom streetracingvärlden.

Handlingen går ut på att gängledaren och tävlingskungen Smoke i motorcykelgänget “Black Nights” ständigt blir utmanad av nya förmågor och slutligen ställs han inför den unge och aggressive Kid. Kid lyckas inte få den respekt han söker i gänget och när den han tror är hans far dör beslutar han sig för att starta ett rivaliserande MC gäng som han kallar “Biker Boyz”. Med ett eget gäng kan han ställa upp i den årliga drag racing tävlingen i Fresno och utmana Smoke om den eftertraktade titeln “King of Cali”.

Det blir en fartfylld och explosiv urladdning fullspäckad med tricks och vågade stunts. Frågan är om Smoke än en gång lyckas behålla titeln som obesegrad kung i motorcykelvärldens motsvarighet till “Fast and the Furious”.

nullpoint